C-kind words 2

Juhani Tuomas Daniel Autio

Rosalian ansiosta opin synnytysvalmennuksen aikana ymmärtämään synnytyksen merkitystä äidille paljon paremmin. Opin hänen ohjauksella kuinka tukea vaimoani paremmin. Ensimmäisen lapsemme kohdalla ajattelimme että mennään vaan tilanteen mukaan, jälkikäteen olemme todenneet että se oli suuri virhe. Nyt Rosalian valmennuksen myötä osasimme asettaan realistisentoiveen kuinka haluaisimme synnytyksen menevän, ymmärtäen kuitenkin että kaikki on mahdollista. Saimme häneltä keinoja joiden avulla voisimme saavuttaa haluamamme. Tämän myötä toisen lapsemme synnytyksessä pystyin toimimaan ja tukemaan vaimoani, koska meillä oli selkeä päämäärä minkä eteen teimme yhdessä töitä. Eikä minun tarvinnut huolehtia kaikista yksin doulan ansiosta. Lopputuloksena lähes täysin toiveiden mukaan mennyt synnytys, jonka lopuksi sain itse omin käsin ottaa poikani vastaan tähän maailmaan.
Kaikille niille miehille jotka suhtautuvat epäilevästi doulan mukaan ottamiseen voin sanoa, niin suhtauduin minäkin. Nyt kuitenki sanon että jos koskaan ikinä saamme lisää lapsia on mukanamme synnytyksessä doula. Kiitos.

Raisa Autio

Yksi elämäni parhaista päätöksistä oli ottaa Rosalia doulaksi odottaessamme toista lastamme. Rosalian valmennuskurssin avulla pääsin yli synnytyspelosta ja sain itseluottamusta toiseen synnytykseeni. Puolisoni pystyi Rosalian avulla olemaan entistä vahvemmin tukenani. Rosalian ammattitaidon, vahvan näkemyksen, pitkän kokemuksen, empaattisen läsnäolon ja lämpimän tuen ansiosta kuopuksemme synnytyksestä tuli vaikeuksista huolimatta eheyttävä ja voimauttava kokemus. Ilman Rosalian tietoja, taitoja ja tukea lopputulos olisi voinut olla täysin toisenlainen. Nyt minulla on synnytyskokemus, jota muistella lämmöllä.